تا کنون دیده اید که طیور شروع به خوردن همدیگر کنند؟ یا اینکه به قصد کندن قسمتی از بدن به یکدیگر حمله کنند؟ طبیعتا این صحنه ها انسان را غمگین می کند. در این مطلب با ما همراه باشید تا دلایل کانیبالیسم یا همخواری در پرندگان را شرح دهیم و در بخش بعدی راه های پیشگیری و درمان را نیز پیدا خواهیم کرد.
کانیبالیسم یا همخواری در پرندگان چیست؟
کانیبالیسم یکی از عجیب ترین و ترسناک ترین بیماری های رایج در بین پرندگان است که بر اثر آن رفتارهای بسیار عجیبی را از این موجودات نحیف شاهد خواهیم بود. زمانی که این بیماری عود می کند، پرنده ها به همدیگر حمله می کنند و سعی بر کندن پوست و گوشت یکدیگر دارند. گاهی در این درگیری ها جراحات شدیدی به افراد گونه وارد می شود و نیاز به مراقبت ویژه خواهند داشت. برای بررسی این مورد تعجب آور بهتر است ابتدا بدانیم چرا این بیماری خود را نشان می دهد؟
دلایل وقوع کانیبالیسم یا همخواری در پرندگان
دلایل متعددی سبب چنین اتفاقی می شوند، از جمله؛
- ازدحام زیاد: ازدحام و تراکم بیش از حد یکی از دلایل اصلی است. برای جلوگیری از این مورد رعایت فواصل زیر برای پرورش طیور ضروری می باشد.
- در 2 هفته اول، 0.25 متر مربع
- در هفته های 8-3، 0.75 متر مربع
- در هفته های 16-8، 1.5 متر مربع
- از هفته 16 به بعد، 2 متر مربع
- گرمای بیش از حد: زمانی گرمای تاسیسات پرورش یا دمای محل زندگی طیور بسیار بالا باشد، زمینه کانیبالیسم فراهم می شود. این دما برای گونه های مختلف متفاوت است. پس توصیه می شود برای آگاهی از آن به دامپزشک مراجعه کنید.
- نور بیش از حد: هیچ گاه از لامپ های سفید بیش از 50 واتی برای پرندگان استفاده نکنید. اگر مدت زمان نور دهی شما بالا است، از لامپ های با توان کمتر بهره بگیرید. همچنین لازم است که نور دهی طولانی تر 16 ساعت در روز نداشته باشید.
- غذا و آب ناکافی: زمانی که شما بر اساس جمعیت پرندگان خود غذا و آب کافی را تامین نمی کنید، آن ها مجبور به رقابت و جنگ بر سر بدست آوردن غذای بیشتر می شوند. همیشه غذای کافی را در محدوده کافی لحاظ کنید.
- رژیم غذایی نا متعادل: رژیم غذایی پر انرژی و کم فیبر خشونت طیور را افزایش می دهد. اگر در غذای پرنده به مقدار کافی پروتئین و متیونین یافت نشود، شروع به کندن پرهای خود می کنند. غذا و تشویقی پرندگان موجود در سایت تمام نیازهای طیور شما را برطرف خواهند کرد.
- تغییرات وسیع محیط: اگر قصد دارید که تغییراتی را در محیط زندگی پرندگان یا شیوه مدیریت خود ایجاد کنید، باید تدریجی عمل کنید.
- پرندگان مرده یا زخمی را در لانه رها نکنید.